@zsghbytom
  • pic1
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
Do wakacji zostało już tylko 70 dni 
sukcesy uczniów
nasze projekty
nasi partnerzy
translate
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl



plan lekcji


dziennik

Konkurs „EKO SZEF” – DARY ZIEMI13-04-2025 08:33:17
Z okazji Dni Ziemi zapraszamy do udziału w konkursie „EKO SZEF” – DARY ZIEMI. Wszystkich zainteresowanych zachęcamy do zapoznania się z Regulaminem tego konkursu.
REGULAMIN KONKURSU: „EKO SZEF” – Dary Ziemi

REGULAMIN KONKURSU: „EKO SZEF” – Dary Ziemi

I. CELE KONKURSU
- Pobudzanie i rozwijanie zainteresowań kulinarnych uczniów.
- Doskonalenie umiejętności praktycznych w zakresie gastronomii.
- Inspirowanie uczniów do kreatywności i innowacyjności w zakresie tworzenia dań ekologicznych oraz pracy zespołowej.
- Promowanie zdrowego stylu życia i kultury żywienia.

II. WARUNKI I ZASADY UCZESTNICTWA
1. W konkursie mogą brać udział wszyscy chętni kucharze i cukiernicy z naszej szkoły.
2. W konkursie biorą udział ekipy dwuosobowe ( 2 osoby przygotowujące konkursowe potrawy oraz serwujące przygotowane potrawy komisji).
3. Każda grupa konkursowa pokrywa koszty wszystkich produktów użytych do wykonania potraw.
4. Zgłoszenia do konkursu przyjmują Organizatorzy. Zgłoszenia do konkursu należy dokonać do 23 kwietnia 2025r. na formularzu zgłoszeniowym.
5.W przypadku zgłoszenia się więcej niż 8 ekip Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do selekcji i decyzji o dopuszczeniu do udziału w konkursie.

III. REGUŁY PRZEPROWADZENIA KONKURSU
1. Każda ekipa konkursowa będzie miała do przygotowania danie główne oraz deser z wykorzystaniem w obydwu daniach buraka lub marchewki.
2. Uczestnicy samodzielnie planują i wykonują dania w określonym czasie.
3. Czas przygotowania od momentu wejścia do pracowni, do momentu ustawienia dwóch przygotowanych dań na ladzie ekspozycyjnej nie może przekroczyć 3 godzin, a prezentacja odbędzie się około godziny 15.00.
4. Wszystkie produkty użyte w konkursie nie mogą być poddane wcześniejszej obróbce technologicznej.
5. Wszystkie dania konkursowe muszą być wykonane wyłącznie z jadalnych produktów (mile widziane produkty ekologiczne) - dotyczy to również dekoracji.
6. Potrawy będą oceniane przez komisję konkursową według następujących kryteriów:
- smak i aromat potrawy (0-10pkt);
- kreatywność i oryginalność (0-5pkt);
- ilość zastosowanych w daniu produktów ekologicznych (0-5pkt);
- wygląd i estetyka podania (0-10pkt)
- organizacja pracy i higiena (0-5pkt)
7. Konkurs rozpocznie się o godzinie 12.00, każda ekipa konkursowa zgłasza się na stanowisko najpóźniej o godz. 11.45 w dniu 28 kwietnia 2025 r.

Uczestnicy konkursu gastronomicznego zobowiązują się do umieszczenia w karcie menu przygotowanych potraw szczegółowej informacji o potrawie oraz składnikach.

IV. NAGRODY
1. Komisja konkursowa dokona oceny i wyłoni laureatów konkursu.
2. Dla zwycięzców przeznaczone są nagrody rzeczowe.
3. Wszystkim uczestnikom zostaną rozdane pamiątkowe dyplomy oraz zostaną przyznane punkty dodatnie z zachowania.

V. ZAŁOŻENIA DODATKOWE
1. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo zmiany regulaminu.
2. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do publikacji zdjęć potraw konkursowych oraz uczestników konkursu.
3. Wszystkie prace powinny być pomysłowe i bogate w formie, czysto i elegancko podane.
4. Wszystkie pytania dotyczące niewyszczególnionych spraw, a związane z organizacyjną stroną konkursu -prosimy kierować do koordynatorów konkursu Pani Małgorzaty Respondek lub Pani Justyny Komudy

ZAPRASZAMY!
Organizatorzy    

Wszystkie newsy:
Wyszukiwanie:
..:: Spotkanie z absolwentką naszej szkoły Eweliną Brechbuhl - 16-04-2025
..:: XII Wojewódzki Konkurs Wiedzy Hotelarskiej "Gość w sercu hotelarza" - 15-04-2025
..:: Laureaci konkursu fotograficznego - 14-04-2025
..:: Nocka klasy 1HT i 3U w szkole - 14-04-2025
..:: Uczniowie ZSGH odwiedzili dzieci na oddziałach hematologii i onkologii w Zabrzu i Katowicach - 14-04-2025
..:: Konkurs „EKO SZEF” – DARY ZIEMI - 13-04-2025
..:: Wycieczka do Budapesztu - 13-04-2025
..:: Sanepid – dzień otwarty i wykłady - 10-04-2025
..:: Wyjście klasy 5UHT na bilard i kręgle - 09-04-2025
..:: Konferencja dotycząca branży hotelarskiej - 08-04-2025
..:: Pielgrzymka klas maturalnych do Sanktuarium Maryjnego na Jasnej Górze - 05-04-2025
..:: Akcja we współpracy z Fundacją DKMS - 04-04-2025
..:: Konkurs pt. Wiosenne wegańskie wyzwanie - 03-04-2025
..:: Warsztaty i pogadanka na temat zdrowego odżywiania dla uczniów SP40 w Bytomiu - 02-04-2025
..:: Job shadowing ZSGH Bytom - 02-04-2025
..:: Wycieczka do Węgier - 01-04-2025
..:: Razem z Fundacją DKMS organizujemy akcje w szkole! - 01-04-2025
..:: Rezygnacja z przedmiotów dodatkowych na maturze - 29-03-2025
..:: Wyniki egzaminu zawodowego i odbiór świadectw, certyfikatów oraz dyplomów po sesji Zima 2025 - 28-03-2025
..:: Targi Edukacyjne w Świerklańcu - 25-03-2025
..:: Światowy Dzień Przedsiębiorczości - 25-03-2025
..:: Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania - 25-03-2025
..:: Wycieczka młodzieży do Muzeum Auschwitz-Birkenau - 25-03-2025
..:: Konkurs Italia w symbolach - 25-03-2025
..:: Szkolenie zawodowe dla nauczycieli w ramach projektu Erasmus - 24-03-2025
..:: 24 marca Narodowy Dzień Pamięci Polaków ratujących Żydów pod okupacją niemiecką - 24-03-2025
..:: Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania w naszej szkole! - 24-03-2025
..:: Wyjście do kina klasy 1CK - 19-03-2025
..:: „Dzień liczby Pi” – podsumowanie - 17-03-2025
..:: Święto Liczby Pi - 15-03-2025
..:: Czy udział w Projektach Erasmusa podbudza nas do kreatywności? - 14-03-2025
..:: ...: 14 marca - święto liczby Pi :... - 13-03-2025
..:: 3,14…… π-kiermasz - 13-03-2025
..:: Słodkie święto z konkursem w tle - 12-03-2025
..:: IV Wojewódzki Konkurs Turystyczny "Ruszaj po zdrowie!" - 11-03-2025
..:: Konkurs „Łamigłówki dla każdego” - 11-03-2025
..:: Międzynarodowy Dzień Języka Ojczystego - 05-03-2025
..:: Wizyta uczniów klas 4U i 4T w Auschwitz-Birkenau - 03-03-2025
..:: Podsumowanie akcji charytatywnej dla fundacji CHATUL - 03-03-2025
..:: Ogólnopolski Dzień Walki z Depresją - 23-02-2025
..:: V Konkurs Wiedzy o Turystyce w AWF w Katowicach - 17-02-2025
..:: Bezpieczne Ferie Zimowe 2025 - 16-02-2025
..:: Mamy czwarte miejsce w koszykówce - 15-02-2025
..:: Studniówka 2025 - 13-02-2025
..:: Drodzy uczniowie, rodzice i nauczyciele! - 13-02-2025
..:: Dzień Maturzysty - 12-02-2025
..:: I miejsce w konkursie "Christmas is coming" - 11-02-2025
..:: Walentynki w ZSGH - 07-02-2025
..:: Wojewódzki etap konkursu „Poznaj swoje prawa w pracy” - 07-02-2025
..:: Integracyjne wypieki z dziećmi z PM nr 14 - 07-02-2025
..:: Dzień w Piżamie - 04-02-2025
..:: Warsztatay z Rezydenta turystycznego - 04-02-2025
..:: Warsztaty gastronomiczne dla nauczycieli - 04-02-2025
..:: Pokazowa lekcja turystyki - 03-02-2025
..:: Podziękowanie‼️ - 01-02-2025
..:: Ranking wyników śródrocznych ZSGH - 29-01-2025
..:: Sukcesy Dominika Polańskiego z klasy 2H - 27-01-2025
..:: Mamy Brązowy medal w Mistrzostwach Bytomia w koszykówce‼️ - 24-01-2025
..:: Wycieczka do warszawskiego teatru Roma - 23-01-2025
..:: Zebrania z rodzicami - 20-01-2025
..:: Trwa akcja charytatywna na rzecz Fundacji Chatul - 14-01-2025
..:: Szanowni Państwo, Drodzy Uczniowie i Przyjaciele ZSGH! - 13-01-2025
..:: Powodzenia na egzaminie zawodowym‼️ - 08-01-2025
..:: Zmiany w planie lekcji - 02-01-2025
..:: Nowy Rok 2025 - 27-12-2024
..:: Bytomskie kolędowanie ze świątecznym barszczem - 19-12-2024
..:: Zaproszenie - 19-12-2024
..:: Szkolny etap konkursu „Poznaj swoje prawa w pracy” - 19-12-2024
..:: Wizyta w „Domu Kombatanta” - 18-12-2024
..:: Staże dla nauczycieli w Projekcie Erasmus+ - 18-12-2024
..:: III Olimpiada Umiejętności Hotelarskich - etap okręgowy - 17-12-2024
..:: Wigilia szkolna w ZSGH - 13-12-2024
..:: Obsługa gastronomiczna - Jubileusz 10-lecia działalności Zakładu Aktywności Zawodowej w Bytomiu - 13-12-2024
..:: Obsługa gastronomiczna - "Spotkanie Pokoleń" dla członków ZNP - 12-12-2024
..:: Międzynarodowy Dzień Praw Człowieka - 12-12-2024
..:: Mamy Brązowy medal w Mistrzostwach Bytomia w piłce ręcznej chłopców! - 12-12-2024
..:: Wyjście uczniów klasy 3K do klubu Hologram oraz Laserhouse - 11-12-2024
..:: Wycieczka klasy 2H do Krakowa - 11-12-2024
..:: Egzamin zawodowy - zima 2025 r. - 11-12-2024
..:: Śląski Festiwal Nauki - 09-12-2024
..:: Mikołajki w ZSGH - 05-12-2024
..:: Bytomski Jarmark Świąteczny - 05-12-2024
..:: Akcja charytatywna na rzecz Fundacji Chatul - 05-12-2024
..:: Stypendium Prezesa Rady Ministrów - 02-12-2024
..:: Obsługa gastronomiczna – Stypendium Prezesa Rady Ministrów - 02-12-2024
..:: Światowy Dzień Walki z AIDS - 02-12-2024
..:: Druga, świąteczna nocka w szkole - 01-12-2024
..:: Świąteczne wypieki z dziećmi z PM nr 14 - 29-11-2024
..:: Wyjście na kręgle klasy 1CK - 28-11-2024
..:: Wypiek pierniczków w wykonaniu drugoklasistów z SP4 - 28-11-2024
..:: Akcja ekologiczna „Wszystkie dzieci zbierają elektrośmieci” - 28-11-2024
..:: Świąteczne wypieki przedszkolaków z PM5 - 26-11-2024
..:: Jesteśmy Wicemistrzami Bytomia w piłce ręcznej‼️ - 25-11-2024
..:: ITTF Warsaw Międzynarodowe Targi Turystyczne - 25-11-2024
..:: Podsumowanie i nagrody w konkursie literackim i plastycznym - 25-11-2024
..:: Światowy Tydzień Przedsiębiorczości - Podziękowania - 25-11-2024
..:: Warsztaty na temat hazardu - 22-11-2024
..:: Wyjście do kina oraz żywa lekcja historii - Gladiator II - 21-11-2024
..:: Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka - 20-11-2024
..:: Dzień animatora - 19-11-2024
aktualna galeria
spacer po ZSGH
strona zawodowa
gazetka zsgh
office 365
english films
hotspot zsgh
certyfikaty
biuletyn
rodo
twoje ip
52.15.170.67
 Copyright® ZSGH Bytom
 Design by Olin
Od 1 listopada 2004 stronę odwiedzano 45262440 razy.
Obecnie: 28 gości online 
wróć do górę